Sfaturi de la profesioniști: cum să ai un păr frumos și sănătos?

Să ai grijă de părul tău și să-l faci să arate bine nu ar trebui să fie complicat și nici să necesite o adevărată bătaie de cap. Mai ales în ziua de azi, când ai la dispoziție o mulțime de surse de informare și o gamă variată de produse.

Totuși, e important să știi ce fel de produse să folosești, când și cum. De altfel, un ritual sănătos de îngrijire a părului te poate scuti de căderea acestuia, de apariția mătreții sau de un aspect pe care nu ți-l dorești. Pentru ca părul tău să arate și să fie sănătos, consultă mai jos sfaturile de îngrijire ale profesioniștilor.

Evită spălarea excesivă. De câte ori pe săptămână recomandă specialiștii spălarea părului?

Dacă te speli pe păr în fiecare zi, oprește-te! Pentru a menține podoaba capilară sănătoasă, ar trebui să o speli de cel mult 2-3 ori pe săptămână. Iar dacă tipul de păr pe care îl ai este gras, încearcă să schimbi șamponul, nu să te speli pe păr zilnic. Produsele pe care le folosești s-ar putea să-ți facă rău, nu faptul că nu te speli zilnic pe păr. 

Mai mult, încearcă să folosești, când ai nevoie, un șampon uscat, asta pentru a prelungi timpul între spălări. 

Când produsele îți afectează părul? Cât produs să folosești pentru aranjare?

‘Less is more” e valabil și când vine vorba de cât produs trebuie să folosești atunci când îți aranjezi părul. Dacă folosești prea mult produs, părul arată, mai degrabă, gras și dezordonat, decât curat și coafat. Folosește o cantitate mică de produs pentru început și adăugă mai mult dacă este necesar. Crezi că trebuie să folosești mult produs pentru ca freza ta să reziste? Poate ar fi bine să folosești un alt produs, mai potrivit pentru părul tău. 

Folosiți produse potrivite pentru un păr mai subțire sau rar

Până la vârsta de 50 de ani, aproximativ 85% dintre bărbați ajung să aibe părul subțire. Există câteva modificări simple pe care le poți aduce rutinei  de styling, pentru a “acoperi” un păr mai subțire. Secretul este să folosești produse care lasă un aspect mat al părului, nu unul satinat / lucios. Astfel, micile imperfecțiuni ale podoabei capilare nu vor atrage atenția, iar aspectul general va fi se păr mai sănătos și de un fir mai gros. 

Nu “agresa” părul în momentul în care ți-l usuci

După ce te speli pe păr, poate fi tentant să îl freci apoi cu un prosop pentru a-l usca. E important să știi că părul este mai predispus la rupere atunci când este ud, așa că trebuie să îl usuci ușor. Acest lucru va împiedica părul să devină, în timp, mai subțire. 

Ai grijă la starea ta de spirit! 

Când ești stresat, rădăcinile devin mai puțin sănătoase, producând astfel un păr mai slab. În timp, stresul continuu va face ca firele de păr să cadă mai repede, lăsându-te cu păr mai subțire. Poți preveni acest lucru dacă îți faci timp să te relaxezi în fiecare zi; acest lucru va aduce beneficii și pentru sănătatea ta mintală.

Folosește produse de înaltă calitate

Șamponul și balsamul extrem de ieftine îți pot lăsa părul curat imediat după spălare, dar tinde să fie plin de substanțe chimice dure. În timp, aceste substanțe chimice dăunează firului de păr și duc la o durată de viață mai scurtă a părului. Folosește șampon și balsamuri de înaltă calitate care conțin ingrediente care iubesc părul pentru a-i îmbunătăți calitatea. Bonus: nu va trebui să folosești la fel de mult produs, așa că sticla ar trebui să dureze mai mult.

Adoptă o dieta bogata in proteine. 

Nu numai că proteinele sunt importante pentru mușchii și oasele tale, ci sunt și elementul de bază pentru păr. Dacă părul tău nu primește suficiente proteine, intră în așa numita „fază de odihnă”, care îl face să cadă. 

Evitată produsele de îngrijire care conțin alcool

Produsele de îngrijire care conțin alcool fac părul să devină uscat, subțire  și lipsit de viață. Încearcă să folosești produse care conțin ingrediente hrănitoare, cum ar fi uleiul de argan și untul de shea, pentru a-ți menține părul să arate și să se simtă sănătos.

Barber Kiosk - AFI Cotroceni

Bulevardul General Vasile Milea 4, București